БДЖ осигурява над 28 000 допълнителни места във влаковете за празниците

07:10, 20 дек 19 25 2087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БДЖ ще осигури над 28 000 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин националният железопътен превозвач се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни, съобщиха от БДЖ.

От 20 декември до 6 януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути: София-Варна-София; София-Бургас-София; София-Пловдив-София; София-Свиленград-София; София-Горна Оряховица-София; София-Русе-София; София-Лом-София; София-Видин-София; София-Благоевград-София; София-Петрич-София; Пловдив-Варна-Пловдив.

От началото на седмицата в билетните каси е в ход и предварителна продажба на билети за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин БДЖ дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

Клиентите на националния железопътен превозвач могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - https://bileti.bdz.bg/.

От БДЖ напомнят на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама