Известни личности се обединиха за спасяването на бездомни животни

17:00, 19 дек 19 25 2713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водещите Ники Кънчев и Николай Дойнов, Дани Ганчев от група „Тангра“, китаристът Иво Чалъков от Gravity co, победителят от „Гласът на България“ Ния Петрова, актрисите Яна Бобева и Анелия Мангърова подкрепиха организацията Pet sisters, която намери нов дом на над 250 кучета и котки през 2019 г. 

Те бяха част от благотворителното събитие на организацията под надслов „Коледа си има дом“, на което бяха събрани средства за подобряване на условията в спасителния център в село Кривина. 

Със събраната от благотворителния базар сума от 1502,10 лева ще бъдат закупени термопанели, с които екипът на организацията изгражда изцяло затворени и отопляеми помещения за кучетата, настанени в приюта и очакващи своя нов дом. 

С дарения, лични средства и доброволчески труд, през 2019 г. Pet sisters подобряват условията на живот на настанените в приюта над 70 кучета и котки, и ежедневно помагат на възрастни, болни и изхвърлени от стопаните си животни в цялата страна. 

Над 250 са спасените кучета и котки, на които Pet sisters намират нов дом и грижовни стопани през 2019 г. Благодарение на усилията на екипа и доброволци, 227 кучета и 26 котки са задомени в Германия, Австрия, Швейцария, Дания, Швеция и Лихтенщайн. През тази година едва седем от живеещите в приюта бездомни животни са били осиновени в България. 

Ръст на сигналите за жестокост към животни по време на коледните празници

„Често ни питат защо спасените български животни заминават предимно за чужбина. Причините са много. Тук изключително рядко някой осиновява животно с недъг или нелечима болест. А често от партньорите ни в Германия получаваме точно такива запитвания. Съвсем скорошен пример – жена е поискала да осинови най-възрастното животно от нашия спасителен център. И така дядо Нерон, на около 16 години, ще прекара оставащото му време като домашно куче. В България запитванията са за предимно дребни кучета, по възможност бебета, които да напомнят на някаква порода. Търсят ги и за пазачи в двор“, разказват от организацията. 

Pet sisters работи с партньорски организации в Германия, които имат последователи в цяла Западна Европа. Много от осиновителите идват лично в България, за да се запознаят с новия член на семейството си и да го отведат у дома. Всяко куче или котка пътува с необходимите тестове, ваксини, чип, паспорт, медицинска документация.

Всяко животно се преглежда от ветеринарен лекар непосредствено преди пътуване, а екипът на Pet sisters остава в непрестанна връзка с осиновителите и помага със съвети относно поведението и по-лесната адаптация на домашния любимец към новата среда. 

От Pet sisters признават, че и у нас има много съпричастни с каузата и съдбата на бездомните животни хора, които обаче нямат възможност да се грижат за домашен любимец вкъщи. В отговор на честите запитвания от българи, които искат да подпомогнат работата на организацията, Pet sisters предлагат възможност за виртуално попечителство на всички, които обичат животните, но не могат да осиновят или да станат приемни родители.

Виртуалното попечителство дава шанс на желаещите да се ангажират с каузата, като изберат едно или повече от нуждаещите се животни в приюта и подпомагат неговото отглеждане със сума, която могат да отделят на месец. С тези средства Pet sisters покриват разходите по отглеждането, изхранването и лечението му, така че то да живее добре и спокойно, докато уредят действителното му осиновяване. От този момент нататък новите стопани поемат грижата за него изцяло. 

Виртуален попечител може да стане и фирма или организация, като Pet sisters предоставят кутии за офиса, в които служителите да събират сумата, която да дарят, както и сертификат за дарението. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама