Патриарх Неофит проведе среща с началника на НСО

19:05, 19 дек 19 25 3420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският патриарх Неофит прие на официална среща в Софийската митрополия началника на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Красимир Станчев, съобщиха от Службата.

Началникът на НСО: Необходим е дебат за промени в Закона на НСО

В навечерието на Коледните и новогодишни празници началникът на НСО изрази благодарност за благословията на Негово светейшество и за подкрепата на Българската православна църква за дейността на служителите на Службата за охрана, в т.ч. при редица посещения на високо и на най-високо държавно равнище, както и във важните за охранителната служба на България събития.

По време на разговора Светейшият патриарх Неофит открои дългогодишното добро сътрудничество между Българската православна църква и Националната служба за охрана, особено при посещенията у нас на Вселенския патриарх Вартоломей и на Руския патриарх Кирил.

НСО оказва съдействие на БПЦ и при многобройните посещения на свети мощи и чудотворни икони. Бригаден генерал Красимир Станчев потвърди готовността на НСО да бъде на разположение при необходимост на църквата при организирането на международни инициативи и дейности.

СБЛЪСЪК: „За“ или „Против“ закриването на НСО?

На срещата беше обсъдено и осигуряването на охраната на Патриаршеската катедрала в предстоящите Рождественски и новогодишни празници.

Предстоятелят на БПЦ пожела светло посрещане на Рождество Христово и ангел пазител, който да закриля всички служители на НСО през предстоящата нова 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама