Желязков: Битката не е изгубена, пакетът „Мобилност” ще отпадне като неекологичен

18:29, 20 дек 19 / Политика 25 1861 Topnovini

"Днес ние сме обнадеждени. На 12-и, по време на триалога, ние вече бяхме наясно накъде отиват нещата, т.е. предложението да се връща камионът на всеки осем седмици. Знаехме какво е разпределението на силите, знаехме какво е квалифицираното мнозинство. Но всъщност Европейската комисия не е предлагала такава мярка и ние трябва да работим с нея, за да си синхронизираме политиките", това заяви транспортният министър Росен Желязков в ефира на bTV по повод приемането на пакета ''Мобилност'' от Съвета на ЕС.

Одобриха пакета „Мобилност” 

"Днес ЕК излезе с декларация, в която заявява, че ще бъде възложена оценка на въздействието, в резултат на която ако се окаже, че нашите констатации за замърсяване на околната среда излязат верни - а те ще излязат верни - тогава ЕК ще се произнесе този пакет да отпадне като неекологичен. Така че сме обнадеждени, защото до онзи ден не знаехме какво решение ще вземе ЕК", коментира министърът.

"Комисията показа, че действа принципно и това ни дава много добри шансове. По-важното е това, че ЕК ни разбира и ни подкрепя, защото вижда, че има несинхронизирани политики'', допълни той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 176 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.