Желязков: Битката не е изгубена, пакетът „Мобилност” ще отпадне като неекологичен

18:29, 20 дек 19 / Политика 25 2633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Днес ние сме обнадеждени. На 12-и, по време на триалога, ние вече бяхме наясно накъде отиват нещата, т.е. предложението да се връща камионът на всеки осем седмици. Знаехме какво е разпределението на силите, знаехме какво е квалифицираното мнозинство. Но всъщност Европейската комисия не е предлагала такава мярка и ние трябва да работим с нея, за да си синхронизираме политиките", това заяви транспортният министър Росен Желязков в ефира на bTV по повод приемането на пакета ''Мобилност'' от Съвета на ЕС.

Одобриха пакета „Мобилност” 

"Днес ЕК излезе с декларация, в която заявява, че ще бъде възложена оценка на въздействието, в резултат на която ако се окаже, че нашите констатации за замърсяване на околната среда излязат верни - а те ще излязат верни - тогава ЕК ще се произнесе този пакет да отпадне като неекологичен. Така че сме обнадеждени, защото до онзи ден не знаехме какво решение ще вземе ЕК", коментира министърът.

"Комисията показа, че действа принципно и това ни дава много добри шансове. По-важното е това, че ЕК ни разбира и ни подкрепя, защото вижда, че има несинхронизирани политики'', допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама