ДПС ще поиска промени в работата на НСО

17:40, 21 дек 19 / Политика 25 2890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След Нова година ДПС ще поиска промени в работата на НСО, това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ пред "Дарик радио".

Повод станаха думите на държавния глава Румен Радев, че Ахмед Доган и Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана защото могат да си позволят да си осигурят сами.

„Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС - и за Доган, и за Пеевски. Можете да проверите - колите са наши. Единственото, което се осигурява са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО”, заяви Карадайъ.

Той допълни, че от партията ще внесат промени в закона за НСО. „Ние ще предложим трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки”, каза Карадайъ.

Началникът на НСО: Необходим е дебат за промени в Закона на НСО

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО.

„Предсрочните избори не са цел или самоцел, както и властта не е цел или самоцел за ДПС. За ДПС изборите или властта са инструмент за постигане на цели. Ние трябва да си определим приоритетите на страната и оттам нататък да търсим начин за постигането на тези цели”, каза още Карадайъ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама