Цветан Цветанов: В политиката бях дискредитиран

18:18, 21 дек 19 / Политика 25 2767 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Имаше определен интерес за моето дискредитиране. Бойко Борисов няма отношение към това, но хора, които са около ГЕРБ и в ГЕРБ имаха такъв интерес", това заяви пред "Дарик радио" председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов в отговор на въпрос защо е напуснал политиката. 

"Имаше определена ситуация, в която се целеше само моето дискредитиране и прецених, че не си заслужава да го причинявам на семейството си", допълни Цветанов без да дава конкретика. 

Цветан Цветанов взе участие в обсъждане за интеграцията на Северна Македония

"Първите опити за моето дискедитиране бяха още през 2010 г. Тогава обявявах имотното си състояние. Това беше практика. Никой обаче не погледна в дълбочина. Те са от 1964 г. до 2008 г. Другите апартаменти са ми наследство", коментира Цветанов.

"Сега никой не се интересува от моите имоти. Сега имам един апартамент, където живея със съпругата ми. Няма смисъл да опровергавам обвиненията, „опитах се да опровергая всичко през 2010г.“, каза още той.

На въпрос би ли се върнал отново в политиката той заяви: "Нека все пак да разгърна това, което в момента съм започнал да правя – това е Евро-атлантическият център за сигурност. Искам да благодаря на достойните хора, които станаха членове при учредяването на този център, защото това даде възможност да започнем да привличаме много качествени хора по дейностите, които са разписани в нашия център, а всичко е свързано с темата сигурност". 

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

Попитан защо ГЕРБ загуби ключови градове на местните избори, сред които Русе и Благоевград, Цветанов коментира, че това се дължи на грешните управленски решения, които се вземат в партията и липсата на диалог.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама