Борисов тръгна по пътищата на България преди коледните празници

11:49, 23 дек 19 / Политика 25 3335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна по пътищата на България. Традиционно той предава на живо във Facebook обиколките си из страната.

В навечерието на коледните празници министър-председателят заедно със зам.-регионалния министър Николай Нанков пътуваха из един от най-живописните пътища на България – през Родопите. Те се движиха по третокласния път Михалково – Девин – Стойките, който води към Смолян, като инспектираха реконструкцията на новия път Кричим - Михалково, в която са вложени 46 млн. лв.

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

Борисов заяви, че обновеното трасе ще повлияе положително както на хората в Родопите, така и за развитието на бизнеса в региона. „Пътят беше дупка до дупка, не беше укрепен. Сега всичко е с бетонни стени направено. Има мрежи, за да може да предпазват напролет, като дойдат срутищата. Стотици хиляди тонове скална маса се изнесе и се направи подпорна стена. Скалата пак ще пада, но въпросът е да не пада на пътя. Навремето като са го правили пътя, не са го направили това“, заяви Борисов и припомни, че десетки камиони преминават по този път.

Нанков обясни, че вече са направени над 30 км мантинели, като за подмяна остават още 7 км. „Да видим мантинелите колко време ще изкарат и кога ще им откраднат „котешките очички“, коментира на свой ред Борисов. Той припомни, че на автомагистрала „Хемус“ са издържали пет дни преди да ги откраднат. „Вечерно време, като светнат фаровете става като самолетна писта и веднага спират и почват да ги свалят. Не мога да си го обясня това“, каза още премиерът.

"И на кмета на Девин, и на Михалково им направихме изборите с тези пътища", подчерта Борисов.

Годината на Борисов: От папата до Белия дом

Той не пропусна да се обърне и лично към президента. „Понеже Радев много обича да говори за корупция да дойде да види неговото правителство какво направи. За 17 км даде 240 млн. лв.  За същия път - 38 км за 46 млн. лв. направихме ние. Ето я корупцията – тя е видима. Нека да си припомни кой го е строил, кой беше кръстил тунел на името на дъщеря си… Тя е написана корупцията и е в неговата партия“, коментира Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама