Отпускат над 4 млн. лв. на Александровска болница за ремонт и оборудване

14:30, 23 дек 19 25 2050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малко над 4 млн. лева ще получи предколедно едно от най-старите лечебни заведения у нас - Александровка болница. Средстваща ще отидат за ремонтни дейности на сградния фонд, който се намира в окаяно състояние.

Лекари от "Александровска" излизоха на протест

Общо 3 320 000 лв. отпусна Министерство на здравеопазването в изпълнение на Програмата за ремонт на сградния фонд на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, представена пред МЗ през септември 2019 г. Средствата ще бъдат използвани за пребазиране на Клиника по алергология в сградата на Клиниката по кожни и венерически болести, където вече се извършва ремонт – 300 000 лв., ремонт на Клиника по хематология, за която предстои обявяване на процедура за избор на изпълнител – 1 020 000 лв. и  ремонт на останалите клиники, помещаващи се в сградата на Пропедевтика на вътрешните болести – 2 000 000 лв.

С решение на Министъра на здравеопазването за болницата са отпуснати още 800 000 лв. за нови асансьорни уредби, ремонти в Клиниката по хемодиализа и по психиатрия, както и за закупуване на оборудване в Клиниките по съдебна медицина и по патология.

От болницата коментират, че със средствата ще бъдат ремонтирани клиниките, които функционират в най-тежките условия в най-старата сграда на Александровска, построена преди 135 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама