Десетки бяха обгазени по време на църковна меса

17:19, 25 дек 19 / Свят 25 2963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двадесет и един души бяха хоспитализирани в Северна Франция, а двама от тях са в тежко състояние, след като бяха обгазени с въглероден оксид по време на коледна меса, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

По време на църковната церемония в град Оаз в навечерието на Коледа няколко души са се оплакали от главоболие. При пристигането на линейки със спешни медици, посетителите в църквата са били евакуирани в близко читалище, където всички миряни са били прегледани. От 72 души по-сериозно пострадали са 19, които са били хоспитализирани. Двама са в тежко състояние. Единият от тях е поставен в барокамера с кислород.

Архиепископът на Париж отслужи коледна литургия в циркова шатра

Местният служител на службите за извънредни ситуации Никола Муген заяви, че нивата на въглероден оксид са били над 350 части на милион (ppm), като са били измерени във вътрешността на църквата.

Причината за отравянето все още не е установена. Местният кмет разпореди църквата да бъде затворена.

Биолози превърнаха рибешки звуци в празничен коледен запис

Въглеродният оксид е невидим газ, който се получава при изгаряне на горива като въглища, дърва, дървени въглища, нефт, керосин, пропан или природен газ.

Уебсайтът на Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ посочва, че излагането на устойчиви концентрации на CO над 150 до 200 ppm може да доведе до дезориентация, безсъзнание и дори смърт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама