Обстановката по пътищата е спокойна

14:39, 26 дек 19 25 2201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В момента обстановката по пътищата е спокойна, но в края на първата серия от почивни дни имат осигурени достатъчно сили, които са в готовност да подпомагат трафика при необходимост", заяви на брифинг ръководителят на Националния координационен център за безопасност по пътищата главен инспектор Владислав Павликянов.

Натоварено е движението на тунел „Витиня“ на магистрала „ Хемус“, където има полиция и при нужда потокът от автомобили ще бъде пренасочен по стария път.

За да се избегнат тежки инциденти се ограничава движението от 14 до 20 часа на ТИР-ове над 12 тона.

"Трябва всеки да кара внимателно и в районите, където има сняг, както и по почти всички пътища в страната, тъй като те са мокри и може да се образуват заледявания. През следващото денонощие се очаква превалявания от дъжд и сняг. Затова всеки трябва да потегля на път с добре подготвен автомобил. Екипите на Пътна полиция и АПИ имат готовност да ограничават движението в участъци при нужда от снегопочистване. Тогава всеки водач трябва да има търпение, пълен резервоар с гориво, както храна и дрехи", заяви Павликянов.

Той каза, че през последното денонощие в страната са регистрирани девет тежки пътнотранспортни произшествия, един човек е загинал, а 13 са ранени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама