Кирил Ананиев: Не можем да говорим за епидемия в Перник

16:27, 26 дек 19 25 3244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не можем да говорим за епидемия в Перник. Извършват се микробиологични изследвания на пациентите със съмнение за ешерихия коли, които ще излязат след 2 дни. Това заяви министър на здравеопазването Кирил Ананиев, след като посети пернишкия кв. "Проучване", където в блоковете има нарушение на качеството на водата и в нея е открита бактерията, пише БНТ. Министърът посети и Инфекциозното отделение в болницата в Перник, където са настанени четиримата пациенти със съмнение за ешерихия коли.

„Министерството на здравеопазването е отпуснало 27 000 лв. за ремонт на централния резервоар на лечебното заведение. Той трябва да приключи до 5 дена и след това няма да има проблем с режима на водата в болницата, каза още министър Ананиев.

Четирима са в болница в Перник заради ешерихия коли

Пациентите са в много добро състояние и дори искат да се приберат вкъщи“, уточни директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

Водните епидемии протичат много бързо. Засягат много хора. Това не се случи в Перник, уточни главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той не очаква регистрирането на нови случаи и призова ситуацията да не се драматизира. За овладяването й освен леглата в болницата в Перник са осигурени и 20 легла в инфекциозната болница в София за настаняване на пациенти при необходимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама