Главният секретар на МВР: Открихме още два теча в Перник при проверките

19:13, 26 дек 19 25 6586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Към този момент ситуацията в Перник не е изяснена напълно. Извършва се прокопаване на трасето. Само в рамките на днешния ден са открити 2 теча, производствени аварии. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който посети Перник днес, предаде БНТ. По-рано в града дойдоха премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Това не са нерегламентирани отклонения, а производствени аварии, които са отстранени. На този етап няма нерегламентирано отклонение на питейна вода. Поставят се измервателни уреди, които в последствие ще установят дали има някакъв теч", обясни още той.

В рамките на започналото разследване има образувани няколко досъдебни производства. Сформиран е екип от оперативни работници и разследващи полицаи от местната дирекция. От утре със заповед на главния секретар на МВР в Перник ще бъдат командировани полицаи от ГД "Национална полиция".

"Национална полиция", колегите, ще дойдат да помогнат на местните колеги, защото действително, това, което трябва да бъде установено, е много трудно за доказване. Огромен брой документация трябва да бъде прегледана, много разпити ни предстоят. Още от утре започваме. Това не е разследване, което да бъде проведено за един ден. Трябва много неща да се проверят, за да можем да стигнем до истинските виновници за водната криза в Перник", допълни още главният секретар на МВР.

„Ще бъде направен анализ, ще бъдат докладвани събраните материали на прокурорите и вече тогава ще бъде взето решение какво точно и на кого да бъде повдигнато обвинение”, заяви Ивайло Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама