Депутати се биха в парламента на Черна гора

10:55, 27 дек 19 / Свят 25 2132 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опитът в парламента на Черна гора да бъде гласуван законопроектът за религиозните общности и собствеността им в страната завърши със сбиване между депутати от управляващата коалиция и от опозиционното движение Демократичен фронт (ДФ), предаде БТА.

На видеозапис от пресслужбата се вижда как някой хвърля в парламентарната зала балонче със сълзотворен газ, а след това опозиционни депутати разбиват един от апаратите за гласуване и се стига до сбивания, в които се включват около половината депутати в 81-местния парламент.

Охраната на парламента е извела принудително опозиционните депутати от залата, след като те заплашиха, че няма да позволят да се гласува законопроектът, който според тях е насочен против Сръбската православна църква в Черна гора.

Опозиционната депутатка Марина Йочич пусна в социалните мрежи видеозапис, който показва как охраната принудително извежда опозиционните депутати от залата.

Опозиционният депутат Славен Радунович съобщи отново в социалните мрежи, че полицията е арестувала всички депутати от опозиционната коалиция Демократичен фронт и че лидерът на участващата в тази коалиция Демократична народна партия Милан Кнежевич е с пострадало коляно. Другите депутати са в добро здраве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама