САЩ дадоха на изпълнителите на „Северен поток 2“ месец, за да спрат работа

20:54, 27 дек 19 / Свят 25 1998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавният департамент на САЩ поясни, че компаниите-изпълнители на „Северен поток 2“ могат да избегнат санкциите, ако спрат работа по него преди 20 януари 2020 г.

В изявление на уебсайта на дипломатическото ведомство се казва, че страните, участващи в проекта, трябва „незабавно да демонстрират добросъвестни усилия за ограничаване на своите дейности“.

Те "трябва да завършат оттеглянето си в рамките на 30 дни" след приемането на закона за бюджета, се казва в съобщение за пресата.

Държавният департамент припомни, че държавният секретар ще подготви доклад за Конгреса на САЩ в рамките на 60 дни, в който ще анализира кой нарушава закона.

"Правителството на Съединените щати силно подкрепя диверсификацията на доставките на енергия, тъй като алтернативите спомагат за намаляване на ролята на геополитиката на енергийните пазари, понижават потребителските цени и повишават енергийната сигурност на страните получатели на енергия. Например, беше изчислено, че американският втечнен природен газ спести осем милиарда долара за европейските потребители, като позволи те да договарят по-ниски цени със съществуващите доставчици", се казва в изявлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама