Пациентка избухнала в пламъци на операционната маса в Румъния

19:34, 28 дек 19 / Свят 25 3810 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежък инцидент е станал в букурещката болница "Флоряска". Жена е получила тежки изгаряния по време на спешна операция, пише „24 часа“.

Пациентката получила изгарянията, след като хирургът объркал дезинфекциращото вещество и при контакт с електрокаутера кожата на жената се възпламенила.

За инцидента бе съобщено от депутата от Съюз за спасение на Румъния Емануел Унгуряну в социалните мрежи. По думите му случаят е от 22 декември. Инцидентът е описан от две медицински сестри, едната от които казва, че загасила пламъците, изливайки кофа с вода върху жената.

Здравният министър Виктор Костаке заяви, че ще изпрати в понеделник корпуса за контрол в болницата. Той твърди, че е научил за случая едва снощи.

"Научих от хирургическите среди. Нито ръководството на болницата, нито ръководството на отделението сигнализираха за този инцидент. Трябваше министърът на здравеопазването да научи от трети източници", коментира Костаке.

По думите му "това е особено тежък инцидент". Министърът допуска, че е направен опит да бъде прикрита евентуална професионална небрежност. Той увери, че както корпусът за контрол, така и държавната здравна инспекция ще си свършат работата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама