Започна размяната на военнопленници между Русия и Украйна (Обновена)

11:30, 29 дек 19 / Свят 25 2640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

публикувана 9.19/ обновена 11.30 

В околностите на украинския град Горловка в Донецка област започна процедурата за размяна на военнопленници между самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики и Киев, съобщава РИА Новости, цитирани от БГНЕС.

Действията им са съгласувани между украинските власти и проруските сепаратисти. И двете страни съобщиха по-рано този месец, че ще има размяна в края на годината след мирните преговори на високо равнище в Париж.

Задържаните от самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР) в резултат на конфликта в Донбас лица, са били доставени на мястото за планираната процедура за обмен на пленници. Камионът, в който са затворниците, е готов да тръгне към мястото на размяната при засилени мерки за сигурност. Журналисти, медии и други неоторизирани лица няма да бъдат допускани до мястото на размяната.

Украйна и Русия се договориха за пълно спиране на огъня в Донбас

"Вече сме на контролно-пропускателния пункт Майорск. Хора от Луганск вече пътуват до Украйна за размяната. След това украинската делегация ще дойде тук, и ще можем да идентифицираме нашите хора", каза омбудсманът на Донецката народна република Дария Морозова.

Предвижда се Киев да предаде 87 привърженици на ДНР, а Донецк ще предаде 53 служители по сигурността.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама