Нинова иска среща с Иван Гешев заради безводието в Перник

11:12, 29 дек 19 / Политика 25 3040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корнелия Нинова в Перник
Корнелия Нинова в Перник
Корнелия Нинова в Перник

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени места, общински съветници и граждани във връзка с кризата с водата, съобщи тя в социалните мрежи.

„Три са темите, които хората поставиха и очакват реакция от нас като партия и парламентарна група. На първо място поставиха остро въпроса за отговорността - кой е отговорен за тази криза в Перник. Те не приемат липсата на информация по разследването, поради което поех ангажимент още днес да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев и да разбера докъде е стигнало разследването. Премиерът постоянно прехвърля вината на ВиК дружеството и на общината, но е факт, че въпросното дружество е пускали водата само след направени заявки и разрешение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите. След разговор с главния прокурор, срещата ще се проведе на 6 януари. На второ място хората поставиха въпроса с дългосрочна програма за подмяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции. Правителството да изпълни обещанието си за тази подмяна. По думите на специалисти това ще отнеме години“, пише Корнелия Нинова.

Главният прокурор взе на специален надзор кризата в Перник

Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална кампания “Дари вода за Перник”. Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани“, добави Нинова.

Междувременно в града ще се проведе гражданско шествие и молебен заради безводието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама