Ева Майдел: 2020 г. ще е решаваща за бъдещето на Европейския съюз

11:15, 30 дек 19 / Политика 25 2390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В групата на Европейската народна партия сме длъжни да насочваме разговорите в ЕС към важните за европейците теми и проблеми.

2020 година ще е решаваща за бъдещето на Европейския съюз, защото развръзката на Брекзит ще ни позволи да се фокусираме върху по-важни за европейците теми и проблеми. От една страна, ЕС трябва да намери бързи и работещи решения на проблеми като регулирането на големите технологични компании, завършване на Единния пазар, стимулиране на бизнеса и иновациите в Европа. От друга страна, 2020 г. е сякаш последната възможност Европа да обърне поглед навън и възвърне международното си влияние. В условията на предстоящите президентски избори в САЩ, търговската война с Китай, политическо напрежение по южната и източната граница на ЕС, сме длъжни да имаме по-ясна, единна и активна външна политика. В противен случай, рискът влиянието на Европа в глобално отношение да бъде отслабено е сериозен.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ и ЕНП Ева Майдел в понеделник, 30 декември 2019 г., съобщиха от пресофиса й.

Брекзит беше по-скоро упражнение за единството на останалите 27 държави. Истинският тест дали ЕС има желание и амбиция да се развива ще бъде през следващото десетилетие. Още през 2020 г. ни предстои важно стратегическо решение колко голям ще бъде европейският бюджет до 2027 г. и как ще го инвестираме. Фокусирането върху политиките за устойчиво развитие и климат е определящо за бъдещето ни, но не бива да забравяме, че не сме намерили дълготрайно и работещо за всички държави решение за миграционната политика. Всички тези предизвикателства засягат България пряко и затова е важно в обществото да ги обсъждаме, а правителството да продължава да участва активно в изготвянето на общи европейски отговори.“ Това допълни Ева Майдел, която е представител в комисиите на Европейския парламент по промишленост, изследвания и енергетика, както и по икономически и парични въпроси.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама