72% от българите подкрепят възстановяването на наборната армия

14:25, 30 дек 19 / Политика 25 2996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не искам да звучи като хвалба, но това, което не бе правено от 30 години, например проектите за модернизация на Въоръжените сили, ремонтът и модернизацията на съществуваща техника, увеличаването на доходите на военнослужещите, се наложи да го правим в рамките на 2018- 2019-та. Вече започнаха да се виждат резултатите, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за "Радио България".

Каракачанов: Постъпващите в армията са повече от напускащите

"Сключихме договора за придобиване на първите 8 модерни изтребители F-16 block 70. Процесът на модернизация на Сухопътни войски с новата машина на пехотата и двата кораба за военноморския флот стигна дотам, че вече получихме офертите. Те са отворени и се работят. И се надявам следващата година да приключим и тази част от модернизацията на Българската армия", обясни той.

"Идеята за възстановяване на наборната военна служба се подкрепя от 72% от обществото. А за връщането на трудови войски, където онази част от обществото, която е неграмотна и не работи, да придобие малко дисциплина, съзнание и професия, се подкрепя от 81 на сто от сънародниците ни", изтъкна Каракачанов.

"Проблемът е в онези политици, които в последните 20-25 години обясняваха на българския гражданин, че като влезем в ЕС, някой ще ни дава едни пари, ние само ще трябва да си живуркаме. Или като влезем в НАТО, някой друг ще ни пази. Беше премахната наборната служба - нещо, което не само Гърция и Турция като членове на НАТО не направиха, но и скандинавски държави като Финландия, Норвегия и Швеция възстановиха наборната военна служба, а Дания никога не я е премахвала", каза още военният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама