Песента „Нова годино” празнува 25-годишен юбилей (ОБНОВЕНА)

16:15, 31 дек 19 25 4073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Песента, с която поколения българи посрещат Нова година, чества своя 25-годишен юбилей. Историята на „Нова годино” в ефира на NOVA разказаха изпълнителите Богдана Карадочева и Васил Найденов, и композиторът Стефан Димитров.
Тази песен е правена с огромна любов”, каза Димитров. А Васил Найденов предполага, че невероятният й успех се дължи и на текста на поетесата Маргарита Петкова.
 
Американският посланик в България Херо Мустафа изпя песента "Нова година"  заедно с Васил Найденов и Богдана Карадочева на празнично тържество в посолството на САЩ у нас.  На него присъства композиторът Стефан Димитров.

От Американското посолството публикуваха в официалната си страница във Фейсбук видео със следния текст:

"В началото на декември посолството на САЩ се свърза с българския композитор Стефан Димитров, за да пита дали можем да изпеем песента му „Нова година“ във видеоклип на празничното ни тържество. Той не само се съгласи, но предложи да се присъедини към нас! Заедно със себе си доведе и Богдана Карадочева, и Васил Найденов! Какво невероятно изживяване! Насладете се на видеото и ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА от всички нас в американското посолство в България."

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама