Новата година е вече факт на някои места по света

13:40, 31 дек 19 / Свят 25 2558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До настъпването на новата година у нас остават по-малко от 12 часа, но на някои места по света тя вече е факт, предаде БНР. Първи я посрещнаха преди минути жителите на тихоокеанскатата островна държава Самоа.

Жителите на Самоа имат уникалния шанс да посрещнат два пъти Нова година - трябва само да прелетят 163 километра до американска Самоа, която посреща последна 2020-та.

След по-малко от час в новото десетилетие ще влязат и жителите на Нова Зеландия с традиционно светлинно шоу в столицата Оукланд.

Сидни, макар и да се задушава от смога заради горските пожари, и тази година ще представи на света уникално светлинно шоу. Заради многото часови зони в Австралия ще празнуват 2020-та до 16.30. Малки части от Русия посрещат новото десетилетие заедно със жителите и гостите на Сидни. А в столицата Москва използват изкуствен сняг за тържествата тази вечер заради необичайно високите температури. Заради многото часови пояси жителите на Русия ще имат повод да гръмнат шампанското цели 10 пъти, но рекордьори са обитателите на Международната космическа станция. 5-членният екипаж - двама руснаци и американци и един италианец, ще имат повод да вдигат наздравици цели 15 пъти, но със сигурност няма да е със шампанско, тъй като на борда няма алкохол и консумацията му е забранена.

Спиращи дъха фойерверки ще има в Лондон, Париж и Ню Йорк. Британците посрещат за последен път Нова година като членове на Европейския съюз, 12 хил. фойерверки ще озарят небето веднага щом Биг Бен отброи първата секунда на 2020-та.

В Париж са разположени 100 хил. полицаи, които да следят за реда, а в Ню Йорк по традиция на Таймс Скуеър ще бъде спусната новогодишната топка. За първи път дронове ще следят за сигурността.

38 часови зони се използват от различните държави по света, а новогодишните тържества продължават 26 часа по цялата планета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама