Ким Чен Ун не произнесе новогодишна реч

10:55, 01 яну 20 / Свят 25 2159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун като че ли пропусна своята новогодишна реч, което според анализатори говори, че този ход може би е бил предприет, за да бъде избегнато косвеното допускане на грешки от последните две години на дипломация със САЩ, предава БГНЕС.

Ким изнася новогодишната реч от 2013 г.

Президентът: Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще остават

Това е ключов момент в севернокорейския политически календар, преглед на миналото и определяне на целите за бъдещето. Речта се отпечатва в пълен размер в гласа на властта – в. „Родонг Синмун“.

Отначало Ким Чен Ун се появяваше на трибуната с партийна униформа, за да се обърне към войската, но форматът се промени с течение на времето, Пхенян модернизира посланията на лидера и миналата година той седеше в кабинета си в костюм и вратовръзка в западния стил.

Но тази година нямаше сутрешно излъчване - както беше стандартно - или дори на обяд, считано за последния вероятен час.

Борисов: Пожелавам на всички много здраве, щастие и сили

Вместо това държавната телевизия показа продължителен прочит на обръщението на Ким по време на четиридневна партийна среща, като звукът беше комбиниран с кадри на лидера, който се обръща към висшите служители. По време на това обръщение той каза, че Пхенян вече не се смята за обвързан от своите мораториуми за изпитания на ядрени и междуконтинентални балистични ракети и заплаши да демонстрира „ново стратегическо оръжие“.

Това е забележимо отклонение от дипломацията през последните две години, през които Северна Корея не беше освободена от санкциите срещу страната, нито пък предприе достатъчно стъпки към ядрено разоръжаване, за да задоволи САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама