Немска депутатка получи писмо с гилза от патрон

18:50, 01 яну 20 / Свят 25 2375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неизвестни лица, които наричат себе си „Революционни клетки за действие“ (РКД), изпратиха на Юдит Скуделни от Либералдемократичната партия и член на Бундестага в Щутгарт писмо с гилза от патрон, съобщи БГНЕС.

В посланието неизвестните заплашват, че ако политиците не направят нищо срещу експлоатацията и фашизма, революционните клетки не биха могли да поемат отговорност "за това, което може да се случи!". 

Скуделни публикува заплашителното писмо от звучащата като терористична група РКД във Фейсбук. След това в Интернет тя получи многобройни изрази на солидарност с нея. Политикът написа във Фейсбук: „На всички навън: Не мога да бъда сплашена. Боря се! И съм щастлива и горда, че живея в конституционна държава, която ме подкрепя да бъда истински демократ!", съобщиха много немски медии.

Писмото гласи:„ Защото продължавате да не правите нищо против неблагоприятните обстоятелства в нашето общество (експлоатация, фашизъм, гентрификация, невежество към Проблемите с климата), ние трябва отново да сме активни."

Относно гилзата в писмото - това обикновено се счита за заплаха със смърт - в него се казва: „Прикаченият малък коледен подарък трябва да служи като предупреждение, че ние държим под око и вас, и вашите вредни действия!“.

Скуделни получила писмото в понеделник по пощата в офиса си в Щутгарт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама