Стачката в "Germanwings" засега няма да бъде продължена

19:35, 01 яну 20 / Свят 25 2970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Профсъюзът, представляващ пилотския екипаж на ниско бюджетната авиокомпания "Germanwings", която е дъщерна на големия немски превозвач "Lufthansa", обяви, че засега няма да продължи стачката, която продължи три дни и доведе до отмяната на десетки полети, предаде "Ройтерс", цитирана от "24 часа".

Организацията на независимите летателни екипажи на Германия (UFO), ще обсъди в неделя как да продължи спора с компанията, след като днес взе решение да не удължава протестите.

Над 180 отменени полета заради стачката на пилотите от „Germanwings“

Стачката на пилотския екипаж доведе до осъществяването на едва 20 от 220 редовни полета на "Germanwings" в рамките на първите три дни на настоящата седмица, въпреки че други дъщерни дружества на "Lufthansa" като "Austrian Airlines" предоставиха места за закъсалите пътници, ограничавайки по този начин негативното въздействието на протеста върху клиентите.

Намиращият се в безизходица спор за колективно трудово договаряне на 22 000 служители от пилотските екипажи се отнася до заплащането и условията на труд наред с други въпроси.

Профсъюзът Ufo проведе подобна стачка в продължение на два дни и през миналия ноември, което доведе до отмяната на един на всеки пет полета, при което бяха засегнати около 180 000 пътници и това струва на авиокомпанията около 20 милиона евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама