Между 2,2 и 2,4 милиарда сме похарчили за посрещането на празниците

09:50, 02 яну 20 25 2525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Между 2,2 и 2,4 милиарда сме похарчили за посрещането на Коледните и Новогодишните празници в България. Това заявиха в Сутрешния блок на БНТ финансистите Мика Зайкова и Стойне Василев. Според статистиката средно българинът е похарчил около 200-300 лв. за подаръци за един човек. Финансистите твърдят обаче, че всъщност голяма част от българите са похарчили горе-долу по 50 лв.

Според Мика Зайкова сме похарчили много пари не защото сме забогатяли много.

"Първо: усилено работят къщите за бързи кредити и българинът, като дойде празник, обича масата да е пълна и да има подаръци, и второто по-важно нещо е, че за разлика от преките чужди инвестиции, най-големият инвеститор в България са гастарбайтерите, тоест, българите, работещи навън. Само за първото деветмесечие са пратени в България близо 1 милиард евро, а преките чужди инвестиции намаляват на 700 милиона. Очаква се до края на годината във връзка с празниците, да изпратят още повече и да стане милиард и 200, милиард и 300 евро", каза Зайкова.

Финансистът Стойне Василев заяви, че в България над 80% от хората нямат семеен бюджет. Според него те не знаят за какво харчат парите си, но сега е моментът да си направят бюджет за януари, за да знаят какво трябва да се плати, за да не се стига до бързите кредити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама