Четрима загинали и множество ранени при срутване на сграда в Камбоджа

18:26, 03 яну 20 / Свят 25 2474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима души бяха убити, а над дузина ранени, когато 7-етажна сграда в строеж се срути в южната част на Камбоджа, като затрупа работници под развалините, съобщи АФП.

Сградата в крайбрежната провинция Кеп е трябвало да бъде хотел, но се е срутила около 16:30 ч. местно време, като онлайн се разпространява видео, показващо бетонни подове, паднали един върху друг, по време на пристигане на пожарникари и багер.

Камбоджанският лидер Хун Сен заяви в публикация във Фейсбук, че пътува към мястото и ще пристигне късно вечерта. 16 души са ранени в допълнение към четиримата загинали, заяви говорителят на провинцията Рос Удонг.

Смъртоносните аварии са породени от лошо регулирания строителен сектор на кралството, независимо, че страната се радва на бум в строителството. През юни близо 30 души загинаха след срутването на сграда в строеж в плажния град Сиануквил.

Миналия месец най-малко трима работници загинаха, а повече от дузина други бяха тежко ранени, след като в туристическия град Сием Рип се срути недостроена трапезария в храм.

В Камбоджа има приблизително 200 000 строителни работници, повечето неквалифицирани, разчитащи на дневните надници и незащитени от профсъюзи, според Международната организация на труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама