Рекорд: С 238 км/ч по магистрала „Тракия”

21:52, 03 яну 20 25 3389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пътна полиция” предприема извънредни мерки заради очаквания засилен трафик през почивните дни. Вниманието ще бъде насочено и към превенция заради предстоящото влошаване на времето. Ще се следи за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол, съобщи bTV.

Километрични опашки на ГКПП “Калотина” на влизане в страната

Близо 190 тежки катастрофи са станали в периода от 20 декември до 1 януари. 14 души са загинали, а 253 са ранените. Близо 480 пияни и над 100 дрогирани шофьори са хванати зад волана.

Алкохолният рекорд е 3,11 промила. Шофьорът е хванат в района на Кърджали след катастрофа. Най-драстичните скоростни нарушения са станали на магистрала „Тракия” - с 238 км/ч, и в София.

„При ограничение 50 за населено място, водачът е преминал със 172 км/ч. Превишението е със 122 км/ч. Глобата, която ще бъде получена е 1400 лв., три месеца без книжка и отнемане на 12 контролни точки”, разкри Мария Ботев от „Пътна полиция”.

Шофьорите трябва да внимават с многото румънски автомобили, които се очаква да се приберат в родината си след празничните дни, които в северната ни съседка са до 5 януари.

Очаква се движението към граничните пунктове също да бъде изключително натоварено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама