Отстранена е една от големите аварии в пернишкия кв. "Църква" (ОБНОВЕНА)

16:50, 04 яну 20 25 4963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипи на ВиК работят по отстраняването на авариите, които предизвикаха жители на пернишкия квартал „Църква” да блокират пътен възел „Даскалово” в петък вечерта. Сред протестиращите беше и кметът на района Радослав Динев, съобщи БНР.

Напрежението се изострило след като от ВиК заявили, че вечерта в петък няма да работят по отстраняването ѝ. Протестиращите имали намерение да затворят автомагистрала „Струма”, но не били допуснати от полицията.

РЗИ-Перник даде предписание за затваряне на детска градина

От МРРБ обявиха, че аварийните екипи са отстранили една от двете големи аварии в квартала и водата е била пусната. Продължава работата за отстраняването на другата авария с помощта на екипи от други градове. 

Министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков са инспектирали ремонтите.  На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров е била обсъдена и нуждата общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности.

Окончателно: Няма да поскъпва цената на водата в Перник

Вече има резултати от мерките, които са били предприети, заедно със спелеолога Атанас Русев, по добива на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване.
 
Заради аварията в кв. "Църква" е раздадена и част от минералната вода, която се осигурява на бедстващия град в координация с ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и се разпространява по график на община Перник.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама