САЩ нанесе втори въздушен удар над Ирак

09:30, 04 яну 20 / Свят 25 2149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ са нанесли въздушен удар по иракски милиции снощи северно от Багдад, съобщи иракската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс. Тя не уточни кои са милициите и не дава повече подробности.

Шестима души са загинали, а трима са тежко ранени при въздушен удар по иракските Сили за народна мобилизация, организация шапка на подкрепяни от Иран шиитски милиции, в района на лагера Таджи северно от Багдад, заяви снощи пред Ройтерс източник от иракската армия, предава БТА.

Кортеж на шиитското опълчение "Сили за народна мобилизация" е бил подложен на въздушен удар днес в предградие на Багдад, съобщи телевизионният канал "Скай нюз-Арабия", цитиран от ТАСС.

САЩ разполагат още 3 000 военни в Близкия изток след убийството на Солеймани

По данни на канала превозните средства, в които са се намирали представители на командването на милициите, е бил атакуван от въздуха в района на Ет Таджи, северно от иракската столица.

За въздушен удар тази сутрин по автомобили в района на Таджи, в които се предполага, че са се намирали високопоставени членове на Силите за народна мобилизация, съобщава и новинарският портал "Ас Сумария", като се позовава на източник от сферата на сигурността, предаде ДПА.

ЕС призова към успокояване на обстановката в Ирак на всяка цена

"Ас Сумария" съобщава, че ударът е нанесен от въоръжените сили на САЩ, а целта му бил един от командирите на опълчението, посочва ТАСС. По информация на "Ас Сумария" при удара са загинали шест души, а трима са ранени.
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама