Карадайъ: ДПС няма как да бъде партньор на властта - нито скрит, нито явен

16:27, 04 яну 20 / Политика 25 2690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС чества 30 години от учредяването си. До днес Движението продължава да води политика в защита на правата и свободите и евроатлантическата ориентация на страната, заяви за bTV председателят Мустафа Карадайъ.

„Ахмед Доган организира от затвора мирните протести през май 1989 г., които силно разклатиха тоталитарната власт и ускориха падането на комунистическия режим. Вече 30 г. ДПС отговорно и последователно води своята политика в защита на правата и свободите и евроатлантическата ориентация на страната. Има и съществен принос за членството на България в НАТО и ЕС”, посочи Карадайъ.

ДПС на 30

„По различен начин ДПС е била силна през годините. ДПС е била силна при сваляне на комунистическия режим, била е силна при установяване на демокрация в България в началото на 90-те. ДПС беше силна с мирния преход. Беше силна и когато участваше във властта в периода 2001-2009 г. ДПС днес е силна дори когато е в опозиция”, заяви лидерът на Движението.

ДПС няма как да бъде нито скрит, нито явен партньор на тази популистко-националистическа власт. Ние от две години призоваваме системните партии да седнем на масата, за да определим приоритетите, по които да се развива страната. Ние имаме ясна програма за ускорено и догонващо развитие на страната - чиста среда, чисти храни, чиста енергия и включването на свободни граждани във взимането на решения”, каза още Мустафа Карадайъ.

10 години държавата върви по инерция и няма как да бъдем на власт. Ако сме на власт, държавата ще има ясна програма за развитие”, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама