Съкращават до критични нива автобусите в община Пазарджик

09:58, 06 яну 20 25 2340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова оптимизация на обществения транспорт в Пазарджик съкращава до критичния минимум автобусите до по-големите населени места в община Пазарджик, а някои села остават напълно без транспорт. Причината е, че превозвачите не могат да поемат повече загуби от нерентабилните автобусни курсове, предаде БНР.

Драстичното съкращаване на автобуси е от началото на годината, но промените официално не са съобщени нито от общината, нито от фирмите превозвачи.

Това е компромисен вариант, каза зам.-кметът на Пазарджик Петър Петров. "Най-общо казано запазват се курсовете сутрин, обед и вечер, за да могат учениците да ходят на училище, да се връщат вечер и съответно хората, които са имали работа в града, да се прибират".

Засега голяма част от селата в съседните общини остават без транспортна връзка с областния център, което тепърва ще провокира напрежение. 

"Не можем да намерим желаещ превозвач, който да извършва тези курсове. Това е социална услуга. Тя не е на 100% печеливша, не може да бъде, има държавни субсидии, но дори те не могат да компенсират загубите, които в последно време започнаха да търпят", коментира Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама