Главният прокурор разпореди на МВР и ДАНС да проверят всички депа за отпадъци

17:16, 06 яну 20 25 1891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС извършване на съвместни проверки за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци на територията на страната, съобщиха от прокуратурата.

В хода на проверката следва да бъдат установени всички „притежатели на отпадъци“ в страната, като се изискат и приложат следните документи - разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ за съответната дейност и площадка и др. Ще бъде извършена проверка за спазване на задълженията на лицата по т.1 по чл. 8, ал.2 от ЗУО.

Започват проверки на фирмата, складирала италианските отпадъци във Враца

Ще бъде изискана информация за извършвани проверки от контролните органи на лицата по т.1 – съответните РИОСВ и кметове на общини, и предприети мерки, в случай на установени нарушения.

Главният прокурор Иван Гешев е указал при непосредствено установяване на данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се уведоми и съответната компетентна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама