Трусът в Пуерто Рико срина една от природните му забележителности

08:25, 07 яну 20 / Свят 25 1642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от популярните забележителности на Пуерто Рико се срути след земетресението в островната страна вчера. Скалната формация, позната като Пунта Вентана, която приличаше на малък мост, е паднала в морето.

На острова не беше обявена опасност от цунами и няма информация за пострадали, но земетресението изненада жителите на карибската страна, съобщава БГНЕС.

Трусът беше определен като "най-значителното подобно явление в последно време", след като нанесе материални щети на частни домове и инфраструктурата.

Според специалисти, скалната формация Пунта Вентана е била отслабена от други, по-слаби трусове, което е допринесло за рухването й. Тя привличаше много фотографи и други туристи към тази част на острова.

От 28 декември досега в Пуерто Рико бяха регистрирани поредица земетресения. Най-силното беше трусът с магнитуд 5,8 в понеделник. Един от вторичните трусове беше с магнитуд 5,1.

Страната все още се възстановява от пораженията на урагана Мария. Бурята от 5 категория отне живота на близо 3000 души и нанесе щети за 100 милиарда долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама