Йордан Арабаджиев: Излизаме на протест срещу силовото налагане на тол системата

09:45, 07 яну 20 25 2247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не сме против тол системата, но сме против обхвата ѝ. Не сме съгласни с правене на политика на инат, с несъобразяване с аргументите, които се поставят в един диалог“. Това поясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи броени дни преди националния протест на превозвачите „срещу несправедливите обхвати и цени на тол системата и срещу опасностите от нерегламентираните превози на пътници“ пред БНР.

Превозвачите обсъждат протести срещу тол системата

Арабаджиев подчерта: „Не чухме солиден аргумент, който да почива на реална база какво точно ще се случи, освен едно – че трябва да се съберат на брой пари. Ние сме против силовото налагане на тази система... Предложихме реалистични цени на тарифата. Предложихме и след първата година от въвеждането на тол таксите да се направи анализ и ако това, което е събрано като средства, не кореспондира с това, което е трябвало да се събере, тогава плавно да се увеличават цените“.

Йордан Арабаджиев увери, че диалогът на превозвачите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството е приключил.

По време на протеста на 13 януари автобусите ще спрат да превозват пътници, ще спре и зареждането на търговски вериги: „Има изключително напрежение сред превозвачите. Хората са недоволни и им дойде до гуша от такъв тип комуникация с това министерство“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама