Започва отстрел на 10 000 диви камили в Австралия

09:31, 08 яну 20 / Свят 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стадо камили пие вода, северна Кения.
Стадо камили пие вода, северна Кения.

 

Снайперисти се качиха днес на хеликоптери, за да започнат отстрел на до 10 000 камили в Австралия, където властите призоваха живеещите на източния бряг да имат готовност за евакуация заради огромните пожари, които бушуват в страната от месеци, пише БНР.

Отстрелът на камили е планиран да продължи 5 дни. Той се налага, тъй като големи стада от диви животни застрашават отдалечени селища на feral аборигени в търсене на вода.

Местните власти в Южна Австралия казват, че „изключително големи“ стада се доближават до селски местни общности, като заплашват оскъдната им храна и вода, повреждат инфраструктура и създават опасности за шофьори.

Над 10 млн. хектара земя - площ колкото Южна Корея - бяха опустошени досега от огъня. Най-тежко засегната е югоизточната част на Австралия. Трети ден по-хладното време в страната помага на пожарникарите да овладеят огъня на места.

Пожарите в Австралия предизвикаха най-голямата дарителска кампания в историята на Facebook

Въпреки това обаче службата за борба с пожарите в щата Нов Южен Уелс призова хората да останат бдителни и да са в готовност, при нужда, да напуснат домовете си.

Броят на жертвите на горските пожари в югоизточната част на Австралия е най-малко 25, хиляди останаха без домове. Половин милион животни загинаха в огнената стихия.

Дългоочакван дъжд заваля в Австралия

Премиерът Скот Морисън и министърът на енергетиката и съкращаването на вредните емисии Ангъс Тейлър смятат, че Австралия, която е вторият по-големина замърсител на глава от населението след Съединените щати, трябва да бъде възнаградена за това, че е преизпълнила целите си за намаляване на вредните емисии за 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама