Все повече авиокомпании спират полетите си над Ирак и Иран

13:12, 08 яну 20 / Свят 25 1745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авиокомпанията Air France обяви, че прекратява до второ нареждане полетите във въздушното пространство на Иран и Ирак, след като Техеран изстреля балистични ракети срещу бази с американски военни в Ирак, предаде БТА.

„Като предпазна мярка и след новините за ударите Air France реши да прекрати полетите през иранското и иракското въздушно пространство“, заяви говорител на авиопревозвача.

По-рано и Вашингтон обяви, че забранява на американските авиокомпании да използват въздушните пространства на Ирак, Иран, Оманския залив и водите между Иран и Саудитска Арабия.

Иран обстреля американски бази в Ирак

Полетите си над Иран пренасочи и Air Canada. Тази стъпка предприеха и Виетнамските авиолинии, и тайванската авиокомпания Eva Air.

Сингапурските авиолинии съобщиха след атаките, че всички техни полети ще бъдат отклонявани от иранското въздушно пространство, а Малайзийските авиолинии няма да използват и иракското.

Същото се отнася за австралийската Qantas, а базираната в Дубай Emirates отмени връщането на полето от Багдад днес.

Полетите на Qatar Airways до Ирак са в обичаен режим.

Корейските и Тайландските авиолинии съобщиха, че още преди последните атаки избягват въздушното пространство на Иран и Ирак.

Германският авиогигант Lufthansa също заяви, че отменя полетите до Иран и Ирак "до по-нататъшно уведомление", след като Техеран изстреля ракети по американските бази в Ирак, съобщи БГНЕС. Ежедневният полет Франкфурт-Техеран е отменен, а съботната услуга на всеки две седмици до северния иракски град Ербил също няма да се осъществява.

Японските авиокомпании ANA и JAL и базираната в Хонконг Cathay Pacific заявиха, че самолетите им няма да летят през въздушното пространство, засегнато от последния взрив.

От Wizz Air също заявиха, че от съображения за сигурност самолетите на авиокомпанията спират да летят над териториите на Ирак и Иран. от компанията ще промени маршрутите на изпълнение на полетите си от София до Дубай и от Будапеща до Дубай, но към момента няма отменени полети.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама