Фандъкова: 19 училища построихме в последните години

14:25, 09 яну 20 / Политика 25 2232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Строителството на новите физкултурен салон и басейн на 30-о училище в кв. „Зона Б5“ е на финала, стана ясно от публикация на столичния кмет Йорданка Фандъкова във Facebook. Салонът ще е готов през март, а през новата учебна година ще заработи и басейнът.

„Това е знаково строителство, защото възстановяваме и строим отново съоръжения, които преди 30-ина години са били започнати и изоставени. През лятото кметът на район „Възраждане“ Савина Савова има задача да обнови и двора на училището с нови спортни съоръжения и игрища“, посочва Фандъкова.

Целта е да бъдат привлечени повече деца към спорта и активния начин на живот. „Това става с изграждане на модерна и удобна спортна инфраструктура. В новия басейн ще могат да плуват учениците от 30-о училище и децата от квартала. В последните години успяхме да построим 5 нови училищни басейна и 15 в детските градини“, добавя кметът.

„За всяко семейство най-важно е децата да са здрави и образовани – това е и моята задача. Затова продължаваме инвестициите в строителство и модернизация на училища, детски градини и спортна база. В последните години построихме 19 нови училищни сгради. В момента строим 2, а през тази година ще започнем още 4“.

Контролът върху строителството на училища и детски градини вече е задача на новия зам.-кмет по строителството инж. Цветан Божинов. От началото на годината той поема един от най-големите ресори – строителството на пътна и образователна инфраструктура, и ВиК.

Инж. Божинов е завършил УАСГ и има десетилетия опит като строителен инженер и ръководител на големи обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама