7-годишно момче продава свои картини за хиляди евро

22:00, 09 яну 20 / Любопитно 25 3005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С искрената си усмивка и мечтата си да стане футболист, Микаил Акар прилича на всяко друго 7-годишно момче. Този млад талант на експресионизма обаче вълнува артистичните среди от години, съобщиха Франс прес и БТА.

Получил прозвището "Малкия Пикасо" от германските медии, роденият в Кьолн Микаил Акар продава свои картини за хиляди евро в целия свят.

„На 7-годишна възраст той си създаде репутация в света на изкуството. Интерес към творбите му има в Германия, Франция и САЩ”, отбелязва баща му и негов рекламен агент Керем Акар. Той открил случайно дарбата на сина си, след като му подарил платно и четки за четвъртия му рожден ден, защото на Микаил му било омръзнало да си играе с колички и фигурки.

Вандал повреди картина на Пикасо, струваща 20 млн. паунда

Първата му картина е фантастична - първоначално помислих, че е нарисувана от съпругата ми, макар че не е художничка”, пояснява Керем Акар. „Казах си, че това може да е някакво съвпадение, но след втората и третата му картина стана ясно, че Микаил притежава талант”, обясни той.

Картините в искрящи цветове на момчето напомнят абстрактния експресионизъм в творбите на Джаксън Полък, който е сред идолите му заедно с Жан-Мишел Баскиа и Майкъл Джексън.

Картина на Микаил Акар неотдавна бе продадена за 11 000 евро, като приходите от продажбата ѝ са предназначени за детска асоциация, спонсорирана от вратаря на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама