След акцията: Продължава разследването за водната криза в Перник

08:50, 10 яну 20 25 2019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Областната администрация на Перник оказа пълно съдействие на проверката от ДАНС, МВР и КПКОНПИ вчера, тя продължи до обяд", обясни зам.-областният управител на града Иво Иванов пред bTV.

Прокуратурата решава ще има ли обвинения след акцията в Перник

В четвъртък в ранните часове на деня бяха направени претърсвания на ВиК- Перник и
областната управа на града. На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев.

В последствие стана ясно, че следствени действия се водят и в Министерството на околната среда и водите, откъдето са иззети документи, както за състоянието на язовир "Студена", така и за вноса на отпадъци у нас.

Задържаха Нено Димов

„Областната администрация е изпълнила задълженията си, подавала е сигнали. През септември междуведомствена комисия е минала всички язовири в областта, дала е информацията и е направила протоколи, които са изпратени в МОСВ“, обясни още зам.-областният управител Иво Иванов.

Кметът на Перник Станислав Владимиров, съобщи, че вчера е бил свидетел в Специализираната прокуратура.

„Почти на втория ден от встъпването си в длъжност сигнализирах прокуратурата за това как се управлява ВиК дружеството и как се стопанисва язовир „Студена“, за това съвсем нормално беше да отида и да бъда свидетел в Специализираната прокуратура. Дадох показания“, каза кметът.

По думите му водата в язовира продължава да намалява, най-критичните месеци ще са януари и февруари, защото замръзват водохващанията и притокът на вода намалява. "Затова преминахме на по-болезнен воден режим, надяваме се след това да има приток на вода", отбеляза още Станислав Владимиров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама