Каракачанов определи ареста на Нено Димов като "показно убийство"

10:39, 10 яну 20 / Политика 25 2890 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е провел среща с премиера Бойко Борисов във връзка с ареста на екоминистъра Нено Димов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Димов е министър в кабинета от квотата на "Обединени патриоти", предложен от ВМРО.

На въпрос дали Нено Димов ще подаде оставка Каракачанов отговори само: „След това показно убийство… Това е показно убийство“. Той заяви, че скоро ще бъде разпространена повече информация.

Вчера следобед министър Нено Димов бе арестуван за 24 часа, след като ДАНС и МВР проведоха акция в МОСВ. Все още няма повдигнато обвинение срещу него. Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че оставката ще бъде обсъдена на коалиционен съвет.

Мащабната акция на прокуратура, ДАНС и антикорупционната комисия заради кризата с водата и вноса на боклук от Италия започна вчера сутринта и се проведе в Перник и в София. В Перник имаше масови обиски на няколко адреса, както и във ВиК дружеството. Всичко това се случваше под ръководството на главния прокурор Иван Гешев.

Днес в Министерски съвет пристигнаха и главният секретар на МВР Ивайло Иванов и шефът на ДАНС Димитър Георгиев. Вероятно те ще се срещнат с премиера във връзка с акциите във ВиК-тата в Перник и Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама