Дончев: Пътят от министерското бюро до подсъдимата скамейка е много къс

09:08, 11 яну 20 / Политика 25 1936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV.

"Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка заради водната криза, ще реши премиерът Борисов", каза Дончев.

„Няма да коментирам министър Петър Аврамова. (…) Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир“, заяви вицепремиерът.

Повод за неговото изявление бе изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов след ареста на екоминистъра Нено Димов, че за водната криза в Перник отговорност носи и регионалното министерство, което е в ресора на Томислав Дончев.

Арестът на министър Нено Димов предизвиква трус в правителството, но „пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка е много къс“, а министрите няма имунитет, само повече задължения, заяви Дончев, който не скри, че не му е било приятно да види какво се случва с колега, с когото до вчера са заседавали заедно.

Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да бъде избегната“, смята Дончев, но отбеляза, че  правителството е разбрало за кризата, когато тя вече е била факт.

Томислав Дончев не е имал информация дали Нено Димов е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди. Процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на министър Ненов, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните, отбеляза Томислав Дончев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама