ЕП обсъжда кризата в Близкия изток

07:50, 14 яну 20 / Свят 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кризата в Близкия изток ще бъде дискутирана в Европейския парламент. Във втория ден от пленарната сесия в Страсбург евродепутатите ще изслушат върховния представител на Европейския съюз Жозеп Борел, съобщи БНР.

Европа следи със загриженост случващото се в Ирак и Иран, като евродепутатите ще се съберат за първи път след ескалацията на напрежението между Вашингтон и Техеран и нанасянето на въздушни удари по военни бази в Ирак.

Вчера първата пленарна сесия на Европарламента за годината започна с минута мълчание в памет на жертвите от катастрофата на украински самолет в Техеран.

След извънредната среща на външните министри от страните – членки миналата седмица, върховният представител Жозеп Борел ще докладва и в Страсбург. Борел беше категоричен, че Европейският съюз трябва да обсъди кризата в състав от 28 държави, макар и Великобритания да го напуска в края на месеца.

Brexit също ще бъде сред водещите теми, като евродепутатите ще обсъдят спазването на правата на европейските граждани след развода с Брюксел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама