Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи

08:19, 14 яну 20 / Политика 25 1747 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Новите предложения за поста министър на околната среда и водите са политически назначения, без експертиза. Това няма да промени нищо. Премиерът Бойко Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи", каза пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Попитана добър знак ли е това, че има първи задържан действащ министър тя отговори, че всички твърдят, че Нено Димов е изкупителна жертва и не е единствения виновен. "Като сменят министъра какво ще се промени?", попита тя.

Очаква се да бъде избран нов екоминистър

"Борисов сменя министрите, но политиката и моделът ги прави той. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство“, заяви Нинова.

"Какво става с тези 400 язовира, които са в опасно състояние? Къде са 500-те млн. за ремонти на язовири", попита Нинова. "113 язовира 10 години не могат да разберат кой им е собственикът. Виждаме, че министрите на ГЕРБ не ги закачат. Въпросът за отговорността стои отворен, но според нас тя е преди всичко на премиера", каза още Нинова.

"Кризата с водата е огромна, ще изгърмят и други градове след Перник. За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите", посочи Нинова.

„Вината за това е генерална. Този начин на управление обезличава кръвоносната
система на държавността, а именно институциите. Борисов направи така, че за 10 г. всички проблеми в държавата се решават от един човек“, каза още Корнелия Нинова.

Не сме се отказали от вота на недоверие. Той е за кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. Започваме консултации в четвъртък и петък“, съобщи лидерът на левицата.  Нинова разчита да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля“ и независимите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама