Издирва се мъж, облечен и маскиран като Хитлер

13:10, 14 яну 20 / Свят 25 1068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германската полиция съобщи, че провежда разследване, след като мъж, облечен като Адолф Хитлер, се е появил на фестивал през уикенда в мотоциклет с кош.

"Когато някой се облича като Адолф Хитлер, винаги е необходимо разследване", заяви говорител на полицията в Саксония пред ДПА, цитирана от АФП. Мнимият фюрер се появи на класически събор на мотоциклети в Аугустсбург, близо до Кемниц, и беше видян във видеоклипове от събитието, публикувани онлайн. Той е бил с мустаци от четка за зъби и седнал в коша на мотор, шофиран от мъж, облечен като войник от 1940 г., в комплект с каска в стил Втората световна война.

Хората са започнали да се смеят, когато двойката минала покрай тях, а полицаят, който охранявал събитието, извадил телефона си с усмивка, за да направи снимки. Сега служителят може да се сблъска с неприятности заради липсата на адекватна реакция. "Колегата ни е трябвало да сложи край на всичко това без най-малко колебание", заяви говорителят на Саксония. Премиерът на Саксония Михаел Кречмер също осъди пародията с Хитлер. "Да се облечеш като масов убиец е повече от лош вкус", туитва той. "Този вид поведение е неприемлив и не бива да се повтаря."

Около 1 800 мотоциклетисти и 7 500 посетители взеха участие през уикенда в класическия фестивал за мотоциклетисти в Саксония, регион в бивша комунистическа Източна Германия, известен с крайнодесни и неонацистки прояви през последните години.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама