Извадиха 31 магнитни топчета от стомаха на 3-годишно дете

14:20, 14 яну 20 / Любопитно 25 1118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекарите в спешна болница в руския град Томск с помощта на фиброгастроскопия отстраниха 31 магнитни топчета от стомаха и червата на тригодишно момче, съобщиха руски медии, пише БГНЕС.

Детето е успяло да избегне сериозни наранявания и сериозна операция.

Пред репортери медиците казали, че с помощта на фиброгастроскопия, използвайки мощен магнит, отстранили топчетата от стомаха на детето. По чудо били избегнати сериозни последици, тъй като родителите проявили достатъчно бдителност и се обърнали навреме към лекарите.

Според пресслужбата ако хирурзите не са били успели, тогава детето щяло да бъде подложено на сериозна операция и потенциално получаване на наранявания на стомашно-чревния тракт.

Ако магнитите се слепят заедно тогава те няма да се отделят. Появяват се множество перфорации, което завършва с перитонит. Стомахът и червата на детето изглеждали като надупчени с куршуми.

Обяснено е, че топчетата били части от конструктор, който се състои изцяло от такива магнити. В същото време силата на привличане между топчетата е такава, че детето не може да ги раздели с пръсти и го прави със зъби. Така се стигнало до „магнитната закуска“ на малчугана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама