Двама инспектори по храните на съд, взели 1000 лв. подкуп

16:07, 14 яну 20 25 1567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама служители на пловдивската дирекция по безопасност на храните на ръководни позиции са предадени на съд.

Обвинението е за вземане на 1000 лв. рушвет и хранителни продукти за 84 лв., съобщиха от окръжната прокуратура. Григор М. е бил главен инспектор, а Светослав Н. - началник на отдел.

През април м.г. двама фермери от Пловдивска област се уговорили да отглеждат заедно стадата си от кози. За целта прехвърлили животните от имота на единия във фермата на другия в първомайското село Искра.

Двамата обвиняеми разбрали, че това е извършено, преди да бъдат подадени документи за преместване на козите, както и без да бъдат уведомена дирекцията по безопасност на храните. Те се разбрали помежду си да поискат 1000 лв. от фермера в с. Искра и да си ги разделят.

На 22 юни м.г. Григор М. отишъл в стопанството, където констатирал, че наличните кози са повече от записаните по документи. На собственика на фермата той обяснил, че за да не се стига до налагане на административни санкции за превозване на животните без разрешение, трябва да брои 1000 лева и да даде две чанти с хранителни продукти от мандрата.

Четири дни по-късно фермерът занесъл парите и торбите на бензиностанция в района на Първомай, като преди това сигнализирал полицията, че е изнудван. Григор М. прибрал чантите, в които имало буркани с козе мляко, пакети със сирене, извара, кашкавал и масло. Казал на животновъда да пусне банкнотите в една от торбите.

Малко по-късно инспекторът бил задържан. Той и колегата му са на свобода с парична гаранция от по 3000 лв.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама