Обискират дома на валиумния изнасилвач (ОБНОВЕНА)

15:33, 15 яну 20 25 1651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полиция влезе в дома на холандец, обвинен в брутално изнасилване в София, съобщи Нова телевизия. Йохан Фредерик Стелингверф, когото медиите в Нидерландия наричат валиумният изнасилвач, вероятно ще бъде задържан отново.

Повторният арест идва след жалба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от мъжа през октомври 2019 г. Срещу чужденеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение.

Тя е унгарка, а сексуалното деяние е станало в апартамента му в София. За присъствието в България на нидерландския гражданин стана ясно, когато бе арестуван за брутално изнасилване на млада жена, майка на 3 деца, преди Коледа. Впоследствие бе пуснат под домашен арест от Софийския градски съд. За втория случай все още не е обявено официално.

Откриха жена в безпомощно състояние след насилие в центъра на София

Мъжът живее под домашен арест в зона Б-5. Съседите му били много притеснени след като разбрали за обвинението и че е пуснат под домашен арест. Хората се страхуват за децата си. Те смятат, че не е редно такъв човек да живее в сграда с толкова много хора. Съседите вече са направили подписка мъжът да бъде изведен от сградата. Повечето признават, че се страхуват да излизат сами и да се прибират по тъмно. Репортер на телевизията е потърсил арестанта в жилището му, но той не отворил и не отговорил.

От прокуратурата в Нидерландия валиумният изнасилвач е обявен за опасен сексуален насилник, за това информацията за него е пусната с име и снимка, което е рядкост като практика в тази страна. Историята със сексуалните му посегателства датира от 2006 г. В родината си обаче е с чисто съдебно досие, защото е реабилитиран.

Пребивавал е в няколко страни - Бразилия, Полша и Малта. Не е известно кога точно е пристигнал в България, но според съседите му в зона Б-5 живее от 1 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама