Шофьорът, прегазил студентка в Благоевград, влиза в съда

18:50, 15 яну 20 25 1455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьорът на камиона, който блъсна и уби на пешеходна пътека 19-годишна студентка в Благоевград, влиза в съда. Това съобщават от Окръжната прокуратура в областния център на Пиринско.

От там допълниха, че са внесли обвинителния акт срещу 53-годишния Илия Шопов. Резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза сочат, че смъртта на 19-годишната Фатиме Колашова е настъпила вследствие на тежка комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна травми. Тя настъпила почти веднага след сблъсъка.

Пуснаха от ареста шофьора, прегазил момиче в Благоевград

Трагедията се разигра на 12 декември 2017 година на кръстовището между улиците „Славянска” и „Александър Фон Хумболт”. Младото момиче тръгнало да пресича пешеходната пътека. Шофьорът на камиона своевременно спрял. След това обаче Колашова тръгнала да пресича на пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. „Освобождение“. В този момент обвиняемият вместо да спре продължил ускорителното движение на тежкотоварното возило. Свидетел на автопроизшествието подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП – Благоевград само констатирал смъртта на студентката.

Предстои съдът да определи дата за заседанието си по делото.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама