Очакват се катастрофални климатични промени до 2100 година

21:40, 16 яну 20 / Любопитно 25 1678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очакват се сериозни климатични промени - нивата на световния океан ще се покачват, хранителната продукция ще намалява и животинските видове ще изчезват, съобщи ВВС, цитирана от „24 часа“. Според проучване на Организация на обединените нации това би бил резултатът от покачване на средната температура на атмосферата в размер на 1,5 градуса. 

Тази мистериозна Зелена сделка

Средната температура се е покачила с близо 1 градус от 1850-1900 до 2018 година, сочат изследвания на Световна метеорологична организация. Това покачване може да изглежда незначително, но изследователите твърдят, че то би довело до катастрофални последствия за човечеството - нивата на световния океан ще се покачват, температурата на океана и атмосферата ще се повишава, а отглеждането на култури като ориз, царевица и пшеница ще бъде застрашено. Ако този тренд продължи, до 2100 година  средната температура на атмосферата ще се увеличи с 3-5 градуса. 

През 2019 година са отбелязани 400 световни рекорда за най-високи температури в историята на човечеството.

Каква ще е 2020 г. според предсказанията на Нострадамус?

САЩ и Китай са едни от най-сериозните замърсители, като 40% oт вредните газове произлизат точно от тези точки на света. Междувременно американският президент Доналд Тръмп задейства едногодишна процедура по официално излизане от Парижкото споразумение за климата. То би довело до неблагоприятни последствия за американския бизнес, смята Тръмп. 

Докато правителствата на глобално ниво трябва да задействат процедури за опазване на околната среда, обикновеният човек също има важна роля в този процес.  Ето какво ни съветват учените - да консумираме по-малко месо и млечни продукти, да ядем сезонна храна, да използваме алтернативни начини за предвижване. Производството на месо и най-вече на телешко причинява най-много CO2 емисии. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама