Протест на студенти в Прищина заради липсата на ново правителство

15:35, 16 яну 20 / Свят 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Група студенти от университета в Прищина протестираха днес пред парламента на Косово, съобщи МИА. Причината за тяхното недоволство е, че три месеца след проведените извънредни парламентарни избори в страната все още не е формирано ново правителство.

Студентите настояха победилите в изборите партии Движение „Самоопределение” и Демократичен съюз за Косово да загърбят личните интереси и „да помислят за гражданите”.

Сачева: Условията в дома в Горско Косово са лоши

Представител на студентите заяви, че подобни политически игри, несформирането на институции и политическото напрежение, в което функционира държавата, принуждава младите да напуснат държавата при първа възможност.

„Няма напредък в нито една област. Получихме главоболие от техните игри за власт. Деградирало е образованието, икономиката, политиката. Ние ще избягаме веднага, след като се дипломираме. Качествените хора ще избягат”, категорични са студентите.

Косово избра председател на новия парламент

Те заявиха, че протестите ще продължат, а политиците ще бъдат обиждани и освирквани навсякъде, където бъдат видени, защото не работят.

Парламентарните избори в Косово се проведоха на 6 октомври и оттогава досега опозиционните партии „Самоопределение” и Демократичен съюз за Косово не успяват да се споразумеят за създаване на правителство заради разминаване във вижданията около разпределението на министерските позиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама